2011 m. birželio 26 d., sekmadienis

Iš kitos operos

Niekad nemėgau siuvinėjimo kryželiu. Gal todėl, kad užmatydavau tik man nepatinkančius pavyzdžius, tarkim, į nuotraukas pretenduojančius portretus ar peizažus.

O vieną dieną akis užkliuvo už siuvinėto, labai jaukaus, mergaitės su levandomis paveikslėlio. Pasidomėjau daugiau siuvinėjimu kryželiu ir supratau, kad lig tol mačiau turbūt pačią negražiausią šios srities pusę. O yra tokie klodai, tokie grožiai :)

Vienas iš nedaugelio mano bandymų siuvinėti (noriu, noriu, noriu daugiau, bet laiko trūksta) - paukščiukai ant drobės maišelio. Maišiuką pasiuvau gan seniai, bet vis mąsčiau, kaip jį pagyvinus. Taigi siuvinėjau kryželiu, bet kadangi neturiu patirties siuvinėjime (tai turbūt trečias mano darbas, pirmieji du buvo ant aidos), tai dygsneliai gavosi mažulyčiai, smulkučiai, sunaudojau daug siūlų ir laiko :) Bet rezultatu esu iš esmės patenkinta.

Laikau šiame maišelyje pradėtus ir nebaigtus darbus - drabužėlius, kurių niekaip nepabaigiu siūti ar taisyti.



Gaila, nepamenu, kur radau schemutę, bet kadangi schema buvo siuvinėjimui ant aidos, tai teko daug ką keisti, bandyti išgauti paukščiuko formas tik iš dalies vadovaujantis schema. Ir spalvas taipogi keičiau - nematau prasmės nuolat idealiai laikytis išvardintų spalvų kodų, jei turi galimybę pritaikyti panašios spalvos siūlus ar išvis sugalvoti savo spalvų derinuką. Ir siūlams tada mažiau išleidi :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą